De bijenhouder van Aleppo op #1 in top-10 Ierland

Boek van Britse Christy Lefteri stijgt naar de 5e plaats in Groot-Brittannië

De Engelse editie van De bijenhouder van Aleppo die volgende week in Nederland verschijnt, is gestegen van de zevende naar de vijfde plaats in de ranglijst van alle verkochte Engelse romans.

De-bijenhouder-van-Aleppo

 

Hij houdt bijen, zij schildert. Samen hebben ze een zoontje. Ze wonen in een prachtige stad. Maar langzaam – veel te snel – daalt het onheil neer over de stad van Nuri en Afra. Er zijn rellen, uit de lucht vallen bommen en in de rivier drijven lijken. En dan dat ene, fatale moment, waarop hun zoontje omkomt en zij blind raakt.

Lees hier het eerste hoofdstuk

 

De bijenhouder van Aleppo is een relevant en actueel boek, maar het maakt het meeste indruk als barmhartige en levensechte karakterstudie. Het is een opvallend verhaal over de verwarring die ontwrichte mensen over de hele wereld moeten doorstaan, een belangrijke en noodzakelijke roman die een menselijk gezicht geeft aan de vaak getraumatiseerde vluchtelingen.’ – Herald of Scotland

‘In De bijenhouder van Aleppo toont Lefteri op invoelende wijze een proces van angst, wanhoop en ontmenselijking van onschuldige mensen op de vlucht en doet ze je beseffen hoe het leven je van het ene moment op het andere, van alles kan beroven: het heeft mij recht in het hart getroffen.’ – Boekhandel Verkaaik, Gouda

 

 

 

Extra informatie

Bekijk de boektrailer

Stichting Vluchteling zal dit boek, dat een waardering op Goodreads heeft van 4.42, tijdens de Maand van de Vluchteling onder de aandacht brengen.

Over de auteur

Christy Lefteri - Bijenhouder van AleppoChristy Lefteri - Bijenhouder van Aleppo

‘In 2016 en 2017 werkte ik in Athene als vrijwilliger bij een vluchtelingenopvang. Ik besefte dat deze mensen hun verhalen wilden vertellen. Taal was een drempel, maar ze wilden praten, ze wilden dat anderen hen zouden horen, zouden zien.’ – auteur Christy Lefteri

Christy Lefteri (1980) is geboren en getogen in Londen, waar ze creative writing studeerde. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen. Het idee voor De bijenhouder van Aleppo werd geboren tijdens haar vrijwilligerswerk.

De komende twee dagen is ze in Nederland, onder meer voor een ontmoeting met de uit Damascus gevluchte bijenhouder Mohamed.

Over het boek

Verschijnt 28 mei
Christy Lefteri
De bijenhouder van Aleppo
ISBN 9789023957775
336 pag.
€ 20,99
Verkrijgbaar als paperback, e-book en audiobook
#debijenhoudervanaleppo