Over ons

Uitgeverij Mozaïek is een onafhankelijke, algemene literaire uitgeverij met een breed fonds. De uitgeverij geeft oorspronkelijke Nederlandstalige literatuur en vertaalde literatuur uit. De uitgaven vinden hun weg naar de publieksboekhandel, literaire boekhandel en de online platforms zoals die van audiobooks en e-books.

Bekende auteurs zijn onder andere Irma Joubert, Els Florijn, Christy Lefteri, Liesbeth Goedbloed, Claire Fuller, Marlies Medema en Frans Willem Verbaas. Debutant Janke Reitsma werd onlangs met Niets ontgaat ons genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022. Enkele van onze auteurs ontvangen een werkbeurs van het Nederlands Letterenfonds.

Auteurs van Uitgeverij Mozaïek kijken over grenzen heen. Maatschappelijke grenzen, zoals Janke Reitsma met Niets ontgaat ons en Claire Fuller met Rusteloze grond; culturele grenzen, zoals Christy Lefteri met De bijenhouder van Aleppo en Gina Wilkinson met De sterren van Bagdad; historische grenzen zoals Catharina Botermans met De zwarte koningin en Marlies Medema met Papieren paradijs.

Kwaliteit is speerpunt, elke roman wordt met zorg vertaald en vormgegeven, auteursbegeleiding is onze specialiteit. Debutanten zijn van harte welkom.

Uitgeverij Mozaïek is in 1999 gestart als onafhankelijk literair fonds bij Boekencentrum Uitgevers. Sinds 2017 maakt zij deel uit van VBK Uitgevers te Utrecht.

Wie is wie

Maaike Hoogendoorn, uitgever
Julia Foldenyi, acquirerend redacteur vertaalde fictie
Beppie de Rooy, acquirerend redacteur Nederlandstalige fictie
Eline Stiekema, bureauredacteur
Anne Oevermans, bureauredacteur
Nienke Timmers, marketeer

Contact

VBK Media | Uitgeverij Mozaïek
Herculesplein 96
3584 AA Utrecht