De bijenhouder van Aleppo

De bijenhouder van Aleppo van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra.

Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’

 

 

 

 

 

De bijenhouder van Aleppo is en verhaal vol verlies, liefde, veerkracht en hoop over een stel dat vanuit Syrië naar Groot-Britannië vlucht. Net als bij vergelijkbare boeken als De vliegeraar en De tatoëerder van Auschwitz kan het niet anders zijn dan dat dit pleidooi voor menselijkheid je raakt en zelfs inspireert.

The Guardian

 

Dit verhaal moet gelezen worden! Uit de grond van mijn hart.

Gerda Aukes, boekhandel Den Boer, Baarn

Over de auteur:

Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicef-opvangcentrum voor vluchtelingen in Athene, waar het idee voor De bijenhouder van Aleppo geboren werd.

 

 

 


Lees alvast de PREVIEW

Download hier het eerste hoofdstuk 

 


 

 

De bijenhouder van Aleppo van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen
Nuri en Afra.

De bijenhouder van Aleppo wordt gratis verzonden en kan in jouw bezit zijn voor €20,99.

 

 

 

 

 

Boektrailer