Meer WOII romans zoals Wij hebben het geweten

Wij hebben het gewetenCatherine Chidgey

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt verhuizen Greta en haar gezin naar een huis naast Buchenwald. Naïef als Greta is probeert ze weg te kijken van de gruwelen die zich naast de deur afspelen. Maar de pijn in haar eigen lichaam is moeilijker te negeren.

Haar man Dietrich is een ambiteuze SS’er die voor Führer en vaderland getallen boven mensen stelt. Maar als zijn vrouw steeds zieker wordt, laat hij in het geheim de arts en politiek gevangene Lenard Weber naar Buchenwald overplaatsen om haar te behandelen.

Met elkaar creëren ze een web van leugens waar ze, om de hoop niet te verliezen, koste wat het in kost in willen blijven geloven. Wanneer de oorlog ten einde loopt zijn hun levens voorgoed veranderd. Maar kunnen zij wat ze geweten hebben ooit rechtvaardigen?

Heeft u genoten van 'Wij hebben het geweten'? Dan zijn deze titels misschien ook iets voor u!

De ontsnappingJoel C. Rosenberg

‘De ontsnapping’ van Joel Rosenberg is een historische roman over twee mannen die ontsnappen uit concentratiekamp Auschwitz om de wereld te waarschuwen.

HanaAlena Mornštajnová

‘Hana’ van Alena Mornštajnová is een aangrijpende oorlogsroman over een Tsjechisch meisje en haar tante. Voor lezers van ‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr en ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay.

Het laatste jaar van de oorlogSusan Meissner

‘Het laatste jaar van de oorlog’ van Susan Meissner is een historische roman over een Amerikaans meisje dat in 1943 met haar familie in een interneringskamp in Texas belandt.

OorlogskinderenLody van de Kamp

Een bundel van Weeskinderen & Oorlogstranen. Een klein meisje gaat op zoek naar haar identiteit en wortels na de oorlog. Een kleine jongen gaat bij zijn oom en tante in Duitsland wonen wanneer de nazi’s aan de macht komen. 

Het meisje uit de treinIrma Joubert

Een aangrijpende Zuid-Afrikaanse roman over een zesjarig meisje dat de holocaust heeft overleefd, en haar traumatische verleden een plek probeert te geven. Een meeslepend verhaal over oorlog, bevrijding en liefde.