Toestanden van Tsitsi Dangarembga

Toestanden van Tsitsi Dangarembga

Op 25 april 2023 verschijnt het boek Toestanden van de spraakmakende Afrikaanse auteur Tsitsi Dangarembga. Een indrukwekkende roman over de vraag waar je thuishoort.

Over het boek

In Toestanden van Tsitsi Dangarembga begint de intelligente 13-jarige Tambu aan haar opleiding. Op haar schouders rusten de plicht en de verwachting om haar familie meer voorspoed te brengen.

 

In haar hart brandt het verlangen om onafhankelijk te zijn. Maar gaandeweg wordt steeds duidelijker welke prijs ze voor haar ontwikkeling moet betalen.

In deze roman maakt Dangarembga zich sterk om onderdrukking en overheersing aan de kaak te stellen. Toestanden verbeeldt op ontroerende wijze de ervaring tussen twee werelden te moeten leven.

Over Tsitsi Dangarembga

Tsitsi Dangarembga is filmmaker, toneelschrijver en directeur van het Insitiute of Creative Arts for Progress in Africa Trust. Toestanden werd bekroond met de Commonwealth Writers’ Prize. In 2021 ontving Dangarembga de Duitse Vredesprijs en de PEN Award for Freedom of Expression. 

‘Op elke pagina hangt dreiging in de lucht.’

-de Volkskrant

‘Een van de meest opmerkelijke mensen die de Booker Prize ooit in de spotlights heeft gezet.’ 

-New Statesman

‘Dangarembga’s zinnen zijn melodieus, rijk en indrukwekkend nauwkeurig, vol prachtige details.’

-The Guardian

Agenda

Tsitsi Dangarembga brengt in oktober 2023 een auteursbezoek aan Nederland. Houd voor meer informatie onze website in de gaten.