Nieuw: Toestanden van Tsitsi Dangarembga

Toestanden van Tsitsi Dangarembga ligt vanaf vandaag in de boekhandel. Een spraakmakende, Afrikaanse roman waarin de auteur op ontroerende wijze de ervaring ’tussen twee werelden’ te moeten leven verbeeldt.

Over het boek

In Toestanden van Tsitsi Dangarembga begint de intelligente 13-jarige Tambu aan haar opleiding. Op haar schouders rusten de plicht en de verwachting om haar familie meer voorspoed te brengen. In haar hart brandt het verlangen om onafhankelijk te zijn. Maar gaandeweg wordt steeds duidelijker welke prijs ze voor haar ontwikkeling moet betalen. In deze roman maakt Dangarembga zich sterk om onderdrukking en overheersing aan de kaak te stellen. Toestanden verbeeldt op ontroerende wijze de ervaring tussen twee werelden te moeten leven.

Over de auteur

Tsitsi Dangarembga is naast auteur ook film- en theatermaker. Daarnaast is ze directeur van het Institute of Creative Arts for Progress in Africa Trust. Toestanden werd bekroond met de Commonwealth Writers’ Prize en in 2021 ontving Dangarembga voor haar werk zowel de PEN Award for Freemdom of Expression als de Duitse vredesprijs.

Toestanden van Tshitsi Dangarembga is ook als e-book verkrijgbaar.