Nieuw: Lysbeth van Marlies Medema

Lysbeth van Marlies Medema ligt vanaf vandaag in de boekhandel! Een fascinerend portret van een Amsterdamse koopmansvrouw uit de 17e eeuw.

Over het boek

In Lysbeth van Marlies Medema raakt Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Haar man, Rem, is een belangrijke remonstrantenleider, terwijl haar broer Jan die haar heeft grootgebracht fel contraremonstrant is. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven. Lysbeth is gebaseerd op grondige research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Over de auteur

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur bij het vrouwenmagazine Eva. Puzzelen met woorden is haar grootste hobby. Lysbeth is haar nieuwste historische roman. Marlies is getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen.

Lysbeth is ook als e-book en als luisterboek verkrijgbaar.