Feestelijke boekpresentatie De zwarte koningin

UITNODIGING

Hierbij nodigt Uitgeverij Mozaïek u, namens Catharina Botermans, van harte uit voor de boekpresentatie van De zwarte koningin op donderdag 24 maart in boekhandel Waanders in de Broeren te Zwolle.

Op deze feestelijke avond zal Catharina Botermans het eerste exemplaar van haar roman uitreiken aan auteur Josha Zwaan. Daarnaast is er muziek, een voordracht over het boek en er zijn mooie speeches. U bent van harte welkom!

Over het boek

Parijs, 1580. De jonge Fiora wordt door Catharine de’ Medici uitgekozen om haar vertrouwelinge te worden en komt in een levensgevaarlijk wespennest terecht. Ze volgt een onvoorstelbaar bevel op waarmee ze alles op het spel zet, ook de liefde van haar leven. Het kwaad lijkt het te winnen van het goede. Pas als Fiora alles op schrift heeft gesteld, durft ze weer verder met haar leven. De zwarte koningin is een spannende psychologisch-historische roman over de ontmaskering van macht, corruptie en verraad in de hoogste kringen van het Franse hof.

Over de auteur

Catharina Botermans is politicoloog. Na haar studie politicologie en religiestudies deed Botermans onderzoek naar het spanningsveld tussen religie en politiek in de Renaissance. Catharina Botermans is als docent European Studies verbonden aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. De zwarte koningin is haar debuutroman.

Praktische informatie

Boekhandel Waanders in de Broeren, Achter de Broeren 1-3, Zwolle
Aanvangstijd: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
RSVP: contact@uitgeverijmozaiek.nl