Debuutroman van literaire duizendpoot Liesbeth Goedbloed

Over een grimmig geloof en de zoektocht naar een vrije geest

Een jonge vrouw gaat met een ezel op reis. Achtervolgd door de herinneringen aan haar broertje, onder het oog van een ongenadige god en bij het licht van een Italiaanse zon struikelt Anna naar de top van een berg. Er zit onweer in de lucht en oordeel, want iemand moet boeten voor de dood van een kind. De vraag is alleen: wie?

broeder ezelDe debuutroman Broeder Ezel van Liesbeth Goedbloed die vandaag verschijnt, biedt een inkijkje in de ziel van een kind dat heeft leren knielen voor een boze god.

Broeder Ezel is een mysterieus, gelaagd verhaal over een dwaaltocht door de bergen. Een duister en tegelijk geestig sprookje over schuld en vergelding en de drang tot zelfvernietiging.

‘Het is Goedbloed gelukt het verhaal tegelijk somber, grappig, hoopvol en ontroerend te maken. De taal is warm en sterk, de geheimen van het verleden van de heldin worden slim gedoseerd onthuld en het doel van de reis wordt de lezer precies zo langzaam duidelijk, dat men driftig de bladzijden blijft omslaan. Bij aankomst valt alles op haar plaats: een sterk  en intelligent boek, dat veel lezers verdient.’Menno van der Beek, dichter en redacteur van het tijdschrift Liter

 

Over de auteur

liesbeth goedbloed

Liesbeth Goedbloed, bekend van onder meer Psalmen voor Nu, heeft een column in het Nederlands Dagblad, is dichter, psalmenberijmer en winkelbediende. Ze bespeelt de ukulele, reisde door Italië en heeft een zwak voor ezels. Ze woont in Oud-Beijerland.

www.liesbethgoedbloed.nl