De zoon van Machiavelli

De zoon van Machiavelli

In De zoon van Machiavelli brengt Catharina Botermans Bernardo, de zoon van de beroemde Niccolò Machiavelli, heel dichtbij. Op basis van ware gebeurtenissen en gedegen onderzoek schetst ze een overtuigend portret. 

Hij moet zijn vader opvolgen in het stadsbestuur van het Florence van de 16e eeuw. Maar Bernardo voelt zich hier op geen enkele manier toe aangetrokken. Ook zijn zus Primavera bewandelt liever haar eigen pad.

Durft Bernardo het oordeel van de buitenwereld naast zich neer te leggen en zijn vaders ijzeren wil te negeren?


Dit boek is verschenen op 5 september 2023. Bestel het boek hier

Bekijk hier de boektrailer van De zoon van Machiavelli

Catharina Botermans

Catharina Botermans (Noordwolde, FR) is politicoloog, docent European Studies aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, en een groot liefhebber van de renaissance. Haar debuutroman De zwarte koningin verscheen in 2021 en kreeg lovende recensies.

“Botermans heeft een evenwichtige balans gevonden tussen verzinnen en de geschiedenis eer aandoen (…) Indrukwekkend.” NRC Handelsblad

“Je hebt historische romans en historische romans. De zwarte koningin is er een met hoofdletters.” Nederlands Dagblad

Eerder verschenen van Catherina Botermans

De zwarte koningin

De zwarte koningin van Catharina Botermans speelt zich af in Parijs, 1580. Als dochter van de nieuwe bibliothecaris maakt de jonge Fiora haar debuut aan het Franse hof. Het duurt niet lang voor ze koningin-moeder Catherine de’ Medici ontmoet. Catherine ziet iets in Fiora en binnen korte tijd is Fiora een van Catherines meest intieme vertrouwelingen.

Wanneer Catherine Fiora vraagt om voor haar te spioneren, komt Fiora in een wespennest terecht. De opdrachten van Catherine worden steeds gevaarlijker, tot Catherine Fiora het onvoorstelbare opdraagt. Als Fiora hierin meegaat, zet ze alles wat haar dierbaar is op het spel. Ook de liefde van haar leven. Zal het kwaad het winnen van het goede?

Deze spannende historische roman kun je bijna niet meer wegleggen. Perfect voor de lezers van Susan Smit en Tracy Chevalier.

Bestel het boek hier.

Bekijk hier de boektrailer van De zwarte koningin