De familie Rosenheck van Catherine Bardon

Volg de familie Rosenheck in de meeslepende romans van Catherine Bardon

De boeken over de familie Rosenheck zijn een eerbetoon aan de Joodse pioniers in de Dominicaanse Republiek. Zij weerstonden wreedheid met liefde, wilskracht en vriendschap. In het eerste deel, De ontwortelden, maken we kennis met Wilhelm en Almah. Zij trouwen in Wenen en de toekomst ligt aan hun voeten, maar als snel overschaduwt het opkomend antisemitisme hun geluk. De enige uitweg is een enkele reis naar de Dominicaanse Republiek. In deze tropische jungle, ver van hun comfortabele intellectuele leven in Oostenrijk, moeten Wilhelm en Almah proberen opnieuw te wortelen. Op 13 juni verschijnt het vervolg van dit familie-epos, de roman De Amerikaanse, waarin we Ruth volgen, de dochter Almah en Wilhelm. Zij verlaat de Dominicaanse Republiek om geluk te zoeken in New York. Ze geniet van de wereld die voor haar opengaat, maar tegelijkertijd voelt ze zich steeds meer verwijderd van haar wortels en verliest ze grip op haar eigen identiteit. Wie is ze echt? Een Amerikaanse student, een Dominicaanse of een Europeaan met Oostenrijks-Joodse ouders?

Alles over het familie-epos De familie Rosenheck

Benieuwd? Bekijk hier de boektrailer van De ontwortelden.

 

De ontwortelden van Catherine Bardon is het eerste deel van een prachtig familie-epos. Het is 1931 en in Wenen ontmoet de joodse journalist Wilhelm de liefde van zijn leven, Almah. Ze trouwen, maar hun huwelijksgeluk wordt al snel overschaduwd door het opkomende antisemitisme.

Maar er is een manier om hieraan te ontsnappen: met een visum naar de Dominicaanse Republiek, in ruil voor gratis arbeid. In de tropische jungle, ver van hun comfortabele intellectuele leven in Oostenrijk, moeten Wilhelm en Almah proberen opnieuw te wortelen.

De ontwortelden is het niet eerder vertelde verhaal van een kleine groep ontheemden, die een Joodse kolonie sticht in de Dominicaanse Republiek.

Quotes

‘Een hartveroverend verhaal in drie delen! Urenlang leesplezier, interessante setting, en boeiende en ontroerende personages.’  – Flair

‘Dit onbekende verhaal over de Joodse kolonie op een tropisch eiland moest verteld worden. Met dank aan Catherine Bardon. Ik kan niet wachten op deel twee.’  – Nederlands Dagblad

‘Een fascinerende saga die een weinig bekend deel van de geschiedenis doet herleven.’  – FEMINA

‘Een kloeke en meeslepende roman.’  – Huffington Post

‘Fantastisch boek! Een heel interessante, onderbelichte geschiedenis. Ik zie uit naar de overige twee delen.’ – Marjoleine Wolf, De Amsterdamse Boekhandel

In De Amerikaanse van Catherine Bardon verlaat de jonge Ruth in 1960 haar geboortegrond in de Domincaanse Republiek om in New York te studeren.

Ze geniet van de wereld die voor haar opengaat, maar tegelijkertijd voelt ze zich steeds meer verwijderd van haar wortels en verliest ze grip op haar eigen identiteit.

Wie is ze echt? Een Amerikaanse student, een Dominicaanse of een Europeaan met Oostenrijks-Joodse ouders? Zal ze het antwoord vinden in Israël?

De Amerikaanse is het vervolg op De ontwortelden in de serie over de familie Rosenheck.

Benieuwd? Bekijk hier de boektrailer van De Amerikaanse.

Over Catherine Bardon

Catherine Bardon woonde vele jaren in de Dominicaanse Republiek en publiceerde enkele non-fictietitels over het land. De Ontwortelden is het eerste deel in de serie, De Amerikaanse is het tweede deel.  

Brief aan de Nederlandse lezers