Hoe de bij haar vleugels kreeg

ISBN:
9789023977070
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
320 pag.
Verschenen:
28-08-2018

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 19,99
Bestel

Hoe de bij haar vleugels kreeg van Susan Carol McCarthy is een historische roman die zich afspeelt in de Verenigde Staten van de jaren vijftig. Het is een krachtige roman over racisme door de ogen van een twaalfjarig meisje. De roman is gebaseerd op historische gebeurtenissen en belicht de menselijke kant van ‘het grote verhaal’.

De twaalfjarige Reesa komt met haar familie in het Zuiden wonen, in een dorp waar haar vader sheriff is maar waar ‘De Klan’ regeert. Als haar beste vriend vanwege zijn huidskleur wordt omgebracht, zijn Reesa en haar ouders kapot van verdriet – maar ook woedend over de misstanden en hun onmacht om daar iets aan te doen. Samen bedenken ze een hachelijk plan om het onrecht een halt toe te roepen en de Klan voor het blok te zetten. Zal het hen lukken het recht te laten zegevieren?

Susan Carol McCarthy schreef drie romans, die veel waardering ontvingen. Haar boeken zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen en schetsen de menselijke kant van ‘het grote verhaal’. Susan woont en werkt in Californië.

ISBN:
9789023977070
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
320 pag.
Verschenen:
28-08-2018

'Ik ben gefascineerd door verhalen van gewone mensen die als ze moreel gesproken in de hoek gedreven worden, ervoor kiezen het goede te doen, vaak met grote risico's voor henzelf. Waar halen ze die buitengewone moed vandaan? Hoe bereiken ze een dergelijke staat van genade?' – Susan McCarthy

Gratis inkijkexemplaar