De onvergetelijke reis van August King

ISBN:
9789023994909
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
248 pag.
Verschenen:
18-11-2015

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 19,99
Bestel
August King, een boer uit North Carolina, reist van de markt in de stad naar huis, dwars door de onherbergzame Appalachen. Zonder zijn vrouw, die kort geleden stierf, moet hij zijn vee en levensmiddelen over de bergen loodsen. Onderweg hoort hij over een weggelopen slavin - het geblaf van de jachthonden die de eigenaar op haar af heeft gestuurd, is in de verte al te horen.

Dan kruist het gevluchte meisje zijn pad. August komt in een hevige tweestrijd terecht; het helpen van een zwarte slavin is een overtreding die hem letterlijk alles kan kosten. Tegen wil en dank confronteert Annalees hem met zichzelf, en met het leven zoals hij dat tot nu toe geleefd heeft. Nu moet August bepalen welke rol hij zelf wil spelen, en wat hij daarvoor overheeft.

Een prachtige roman die de sfeer van het jonge Amerika oproept; universeel in de dilemma's die van alle tijden zijn; diep persoonlijk in zeggingskracht.

'Als een sprookje... Vol schoonheid en poëzie.' - Publishers Weekly

'John Ehle is een meesterverteller.' - Maya Angelo


John Ehle (1925) is bekend van zijn historische romans over de Appalachen, het berggebied waarin hij opgroeide. Zijn roman 'The Journey of August King' is verfilmd.
ISBN:
9789023994909
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
248 pag.
Verschenen:
18-11-2015

'De onvergetelijke reis van August King boeit ook door de schitterende poëtische natuurbeschrijvingen en de meeslepende beschrijving van de gevaarlijke tocht over bergen en door rivieren. De roman geeft bovendien een goed beeld van een tijdperk waarin negerslaven werden gezien als beesten die geen ziel hebben.

Gratis inkijkexemplaar