Blogtour Wij hebben het geweten – Catherine Chidgey

Bij Uitgeverij Mozaïek organiseren we graag blogtours. We vinden het leuk om boeken met jullie te delen en kunnen niet wachten om de recensies van onze bloggers te lezen. Op deze pagina vind je de titel voor de komende blogtour. Wil je ook deelnemen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar contact@uitgeverijmozaiek.nl. 

Stel jezelf en je platform in dit mailtje voor, leg uit waarom je met deze blogtour wilt deelnemen en vergeet niet je adresgegevens te vermelden! Als je wordt uitgekozen, ontvang je van ons een uitnodiging en als dank voor deelname krijg je uiteraard een prachtig papieren exemplaar van het boek!

Wegkijken en daarmee medeplichtig zijn

Op 26 januari verschijnt de roman Wij hebben het geweten van Catherine Chidgey. Een bijzondere, veelkleurige roman met bijzondere vertelstemmen en een indrukwekkend onderwerp.

Over Wij hebben het geweten

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Greta en haar gezin verhuizen naar een huis naast kamp Buchenwald, omdat haar man Dietrich, een ambitieuze SS’er, daar kampcommandant is geworden. Naïef als Greta is probeert ze weg te kijken van de gruwelen die zich naast de deur afspelen. Maar de pijn in haar eigen lichaam is moeilijker te negeren…

Als zijn vrouw steeds zieker wordt, laat Dietrich in het geheim de half-joodse arts en politiek gevangene Lenard Weber naar Buchenwald overplaatsen om haar te behandelen.

Met elkaar creëren ze een web van leugens waar ze, om de hoop niet te verliezen, koste wat het kost in willen blijven geloven. Wanneer de oorlog ten einde loopt, zijn hun levens voorgoed veranderd. Maar kunnen zij hun wegkijken ooit rechtvaardigen?

Wij hebben het geweten is een weergaloos geschreven roman die je dwingt kritische vragen te stellen bij de menselijke neiging de andere kant op te kijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze roman? Meld je dan aan voor onze blogtour.

9789023961512 Wij hebben het geweten - 3d b

Zijn er nieuwe verhalen over de Holocaust te vertellen die niet grof zijn, of uit zijn op effectbejag? In deze ontroerende en ongewone roman laat Catherine Chidgey zien van wel. Een indrukwekkende prestatie.’ – Sunday Times

Over de auteur

De Nieuw-Zeelandse Catherine Chidgey is universitair docent Crreatief schrijven en auteur van meerdere romans. Ze studeerde Duits en deed uitputtend onderzoek naar concentratiekamp Buchenwald.

Media over Wij hebben het geweten 

‘IJzersterk’ – New York Times

‘Meeslepend, diepgaand en met een prachtig plot.’ – The Guardian

Meer info over de blogtour We hebben het geweten

Wij zien uit naar je deelname aan de blogtour. Wil je deelnemen? 

  • Reageer dan op onze oproep op onze social media door te mailen naar contact@uitgeverijmozaiek.nl. In deze mail introduceer je jezelf en je platform.
  • Je ontvangt van ons bericht wanneer je bent uitgekozen voor deelname (max. 10) en een pdf. Later na verschijnen van We hebben het geweten, een recensie-exemplaar als dank.
  • In onze bevestigingsmail wordt ook de datum voor jouw publicatie aangegeven. Wil je voor jouw publicatiedatum je content naar ons mailen?
  • Op jouw publicatiedatum deel je je recensie op jouw platform en social media en tagt @uitgeverijmozaiek #uitgeverijmoziek
  • Wij delen graag jouw posts en content op onze social media en via onze website.

 

30 januari 2023

2-2-2023

6-2-2023

9-2-2023

13-2-2023

16-2-2023

20-2-2023

23-2-2023

2-3-2023

6-3-2023