Blog

’s Nachts droom ik van vrede

Er is niks mooier dan een boek uitgegeven wat op de werkelijkheid is gebaseerd, maar het is nog mooier om een dagboek uit te geven! Vorig jaar waren wij druk met de uitgave van ’s Nachts droom ik van vrede, het oorlogsdagboek van Carry Ulreich. Naar aanleiding van dit boek zijn er enkele interviews en tv-opnames over het boek geweest. Die willen we hieronder graag met jullie delen. 

 

Over ’s Nachts droom ik van vrede

Dit originele en ongecensureerde dagboek van een Joodse tiener werpt nieuw licht op de geschiedenis van Joden in de Tweede Wereldoorlog.

’s Nachts droom ik van vrede is het unieke dagboek van de Rotterdams- Joodse Carry Ulreich, dat tot nu toe onbekend bleef. Het toont een meisjesleven in de tijd van de Grote Moord. Het dagboek maakt voor de lezer invoelbaar hoe het is om onder te duiken en hoe de dreiging van buitenaf je naar de keel grijpt. Met oog voor detail houdt Carry de dagelijkse gebeurtenissen bij, een dagboek en zes schriften vol. Haar stijl is authentiek, relativerend, en vaak humoristisch.

Over de (meewerkende) auteur(s) 

Carry Ulreich (1926) heet nu Carmela Mass en woont in Israël. Ze heeft zelf de laatste versie van haar dagboek nog doorgelezen en van een proloog voorzien.

Dr. Bart Wallet is als historicus verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als specialisme joodse geschiedenis. Hij onderkende de grote waarde van dit dagboek. Wallet bezocht Carry in Israël, ontdekte in de archieven aanvullende gegevens en voorzag het dagboek van een inleiding, achtergrondinformatie en foto’s.

Kranten:

 

Televisie-opnames

 

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie

Geef een reactie