Blog

Persbericht Sara, het meisje dat op transport ging

Een vergeten periode uit de geschiedenis

Ode aan de mensen die tienduizend joodse kinderen redden van de dood

Zoetermeer, 22 december 2016

De Tweede Wereldoorlog laat haar sporen na. Nog steeds zien nieuwe verhalen het licht. Dit keer het verhaal van Sara, het meisje dat op transport ging.

Het begint met een gewoon gelukkig gezin. Maar de onrust wordt voelbaar. Vader is niet meer dezelfde. Moeder huilt. Sara snapt er niks van, ze wordt boos, want waarom doen die volwassenen nou zo moeilijk? Haar ouders willen haar wegsturen, en dan raakt ze ook nog haar zusje kwijt. Wat Sara niet weet, is dat ze naar Engeland wordt gebracht en dat dit haar leven zal redden.

De historische roman Sara, het meisje dat op transport ging van Lody van de Kamp is naast een onvergetelijk verhaal een ode aan Truus Wijsmuller. Truus Wijsmuller is een van degenen die vanuit Nederland de kindertransporten naar Engeland organiseerde, mee door haar inzet zijn er zo’n 10.000 joodse kinderen gered. Dit jaar is het precies 120 jaar geleden dat Truus Wijsmuller werd geboren in Alkmaar.

Burgermeester Piet Bruinooge van Alkmaar zal op 12 januari 2017 het eerste exemplaar van deze historische roman in ontvangst nemen, en stelt zijn prachtige Prinsenzaal (anno 1593) daarvoor open.

Over de auteur

Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Van Lody van de Kamp verschenen eerder Oorlogstranen, Weeskinderen, Alleen, De Joodse slaaf en Dagboek van een verdoofd rabbijn. Veel van zijn boeken worden nog steeds herdrukt en zijn klassiekers geworden.

Interview met de auteur

Voor een interview met de auteur of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Wendelmoed Knol

(knol@boekencentrum.nl).

Korte film

Documentairemaakster Pamela Sturhoofd van ‘Special-Eyes Productions’ maakte een minidocumentaire bij Sara, het meisje dat op transport ging. Klik hier.

De boekpresentatie

Uitgeverij Mozaïek nodigt u van harte uit voor de feestelijke presentatie van deze nieuwe roman.

De boekgegevens

Voor meer informatie over het boek, klik hier.

www.uitgeverijmozaiek.nl

 

[wds id=”1″]

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie

Reactie (1)

  1. beppie

    Lijkt mij een indrukwekkend boek
    Bij de film komt verkeerde tekst in beeld

Geef een reactie