Uitgeverij Mozaïek is een uitgeverij die oorspronkelijk Nederlandstalige en vertaalde literatuur uitgeeft. De uitgeverij is in 1999 voortgekomen uit Uitgeverij Boekencentrum en is inmiddels een van de vier fondsen die onder Boekencentrum Uitgevers valt. Onder de naam Mozaïek verschijnen jaarlijks ongeveer veertig titels in de genres van de roman, poëzie, kinder- en geschenkboeken. Bij sommige titels wordt samengewerkt met andere uitgeverijen, zoals De Arbeiderspers en Cossee.

Het fonds van Uitgeverij Mozaïek is zeer geschakeerd: van de vlotte boeken van Joke Verweerd tot de meer literaire fictie als Achtendertig nachten van Janne IJmker, van de gedichten van Jane Leusink tot de succesvolle peuterboeken van Marianne Witvliet & Mark Janssen, en van de historische romans van Golden Parsons tot de thrillers van Dick van den Heuvel. De boeken van Mozaïek hebben uiteenlopende thema’s, maar in veel titels komen een dezelfde elementen terug, zoals levensvragen, spiritualiteit en geschiedenis.

Bij alle uitgaven van Mozaïek, of het nu een roman betreft of een kinderboek, ligt de focus op kwaliteit. Mozaïek neemt daarom de tijd voor haar uitgaven. Dat blijkt vooral uit de unieke, intensieve auteursbegeleiding. Elke uitgave is het resultaat van uitvoerige gesprekken en gerichte feedback, wat keer op keer leidt tot een prachtig boek.

Sinds 1 januari 2017 is uitgeverij Mozaiek gevestigd op Herculesplein 94 te Utrecht.

 

 

collage (5)