Blog

Nieuwsbrief november

logo_mozaiek_new.jpg
twitter.png facebook.png
 

sinterklaas.jpg

verweerd vogelvlucht 72dpi.jpg

Geef een boek cadeau met Sinterklaas

Als boekenliefhebber weet jij wel wat je cadeau gaat geven met Sinterklaas: boeken! De mooiste Sinterklaascadeaus vind je bij Mozaïek. Om je beste vriendin of je moeder mee te verrassen, of om gauw op je eigen verlanglijstje te zetten.

Klik hier voor onze cadeautips.

het schoentje van rosie-72dpi.jpg

‘Alles was weg. Net als Rosie’

Een actueel en aangrijpend verhaal over een jong meisje dat vlucht uit een gebombardeerde stad en daarbij haar zusje kwijtraakt.

‘Indrukwekkend en ontroerend beschrijft Sue Reid Sexton vanuit het perspectief van het negenjarige kind het verschrikkelijke bombardement uit 1941 op het industriestadje Clydebank. (…) Een indrukwekkend verhaal dat je niet onberoerd laat, geschikt voor een groot publiek.’
Nederlands Dagblad

Klik hier voor Het schoentje van Rosie.

als de wind draait voorplat 72dpi.jpg

In het spoor van de eerste Voortrekkers

‘Complimenten voor uitgeverij Mozaïek, dat de laatste jaren meer voortreffelijke fictieauteurs uit Zuid-Afrika naar Nederland heeft gehaald, zoals Irma Joubert, Deon Opperman en Brett Michael Innes. Daar is nu Du Plessis bij gekomen; ik mag hopen dat het niet bij dit debuut in Nederland blijft.’

Dit schreef Marianne Hoksbergen in het ND bij de verschijning van Du Plessis’ vorige roman Op weg naar Schuilhoek. En daar blijft het inderdaad niet bij: lees ook zijn nieuwe prachtige roman Als de wind draait.

cover 72dpi.jpg

Voor liefhebbers van Marilynne Robinson

Op 7 december verschijnt een belangwekkend nieuw boek van Marilynne Robinson, auteur van wereldwijd bejubelde en bekroonde romans als Gilead, Thuis en Lila.
In De gegevenheid der dingen laat Robinson overtuigend zien dat de mens gelukkig wordt door zingeving en verbinding, een onmisbare boodschap in deze tijd van polarisatie.Klik hier voor meer informatie.
d85124520e831d1f72d864a3b0055b00.jpg

Doe mee met onze Kerstverhalenwedstrijd

Uitgeverij Mozaïek zoekt voor de kerstbundel voor volwassenen van 2017 nieuw schrijverstalent.
Zeker nu, nu de dagen grijzer worden, is het dus de ideale tijd om aan een verhaal te beginnen. Of om dat verhaal dat er al zo lang ligt moedig in te sturen.Lees hier hoe je kunt meedoen en wie weet staat jouw kerstverhaal in de nieuwe kerstverhalenbundel!
jpg ulreich 72 dpi, 140px.jpg

Oorlogsdagboek met internationale allure

’s Nachts droom ik van vrede van Carry Ulreich heeft wereldwijd de aandacht  getrokken. En terecht, want dit verhaal van een joods meisje dat in Rotterdam moest onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog is zeer de moeite waard.

Dat vinden niet alleen wij, maar ook uitgevers uit Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Latijns-Amerika die de vertaalrechten hebben gekocht. En dan is er ook nog belangstelling uit Israël, Zweden, Japan, Polen, Turkije, Canada en Frankrijk. Een uitzonderlijk succes voor Mozaïek!

29388853 (1).jpg

Ook Irma Joubert heeft internationale allure

Na Het meisje uit de trein verovert Kind van de rivier van Irma Joubert het hart van de Amerikaanse vrouwen. Kijk maar eens wat ze schrijven:

‘Utterly impossible to put down.’

‘I absolutely love reading Irma Joubert’s stories… she opens my mind to histories that I’ve never explored.’

‘I cried with Persomi. The message, in the end, is very inspiring. I recommend this book very highly.’

‘I loved it. A must read for all. A new historical tale that should be a new classic.’

kamp_sara_vp72dpi.jpg

Nieuwe roman Lody van de Kamp

Op 12 januari 2017 presenteren we de nieuwe roman van Lody van de Kamp: Sara, het meisje dat op transport ging.

De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haar zusje. Nu moet Sara alleen verder, helemaal naar Engeland.

De presentatie is op donderdag 12 januari 2017 in het werkelijk prachtige stadhuis van Alkmaar, van 16.00 tot 18.00 uur, je bent van harte welkom.

voorplat 72dpi.jpg

Een hemel zonder schroeven

‘Het graf wacht, de bloesem wuift, de uitvaartman wenkt. Ik zie het wel en zie het niet. Een deel van mij staat tussen de mensen, een ander deel ligt in het beklemmende donker. De lift geeft een knarsend geluid. Dan zak ik naar de diepte.’

Dit is een fragment uit de nieuwe roman van Marieke van Meijeren. Eerder schreef ze de roman Vleugelslag (als Marieke Luiten).

Lees hier de rest van het fragment.

Een hemel zonder schroeven verschijnt in april 2017.

cv-eileen_72.jpg

Ineke Kraijo schrijft actieboek BCB voor 2017

We zijn helemaal blij! Voor de kinderboekenweek van 2017 mag Ineke Kraijo het zogenoemde BCB-actieboekje schrijven. Het thema: ‘Bibbers in je buik’. De auteur heeft haar eerste verhaalschets al ingeleverd. Gaat een geweldig leuk bovenbouwboekje worden!

Jullie kennen Ineke natuurlijk al van haar Ierlandtrilogie met de romans Kate, Rose en het bekroonde Eileen.

stockfresh_5171830_man-writer_sizes.jpg

Nieuwe masterclass literair schrijven

Heeft je schrijverschap een impuls nodig? Ben je begonnen aan een roman, maar je mist nog wat vaardigheid? Dan is de Masterclass Literair Schrijven wellicht iets voor jou. Vijf ochtenden, twee professionele docenten en maximaal acht deelnemers. We leren vaardigheden, werken aan een literaire attitude en zoeken inspiratie voor het schrijverschap. Kijk hier voor de data, locatie en de voorwaarden: www.schrijfschoolkarakter.nl.
bc- agenda 2017 voorplat small_def 140px visual.jpg

Heb je al een agenda voor 2017?

Al voor het 7e jaar is de VrolijkAgenda voor veel vrouwen een onmisbaar product. Een heerlijke agenda die je helpt om geïnspireerd te leven en te genieten van juist de kleine dingen om je heen.

Verkrijgbaar in groot en klein formaat, en als familieplanner.

Al deze boeken zijn verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 4 reacties
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 3 reacties

Reactie (1)

  1. Mevr. de Bock

    Genoten van “Een tijd om te oogsten” van Hillary Jordan. Mooi beschreven wat betreft de trauma’s van uit de oorlog terugkerende soldaten en de aanpassingsmoeilijkheden die voortvloeien uit het dan nog steeds heersende racisme in de zuidelijke staten van de V.S.
    Uw catalogus belooft meer boeken in mijn genre!

Geef een reactie