Mijn stage bij boekencentrum

In het derde jaar van mijn bachelor studie besloot ik om stage te gaan lopen bij een uitgeverij. Het stond al heel lang op mijn to-do-list om mee te lopen met een redactie.

Als je op zoek bent naar een stageplek en echt wilt ervaren hoe het is om zelfstandig te werken als redacteur, raad ik je van harte aan om de uitdaging aan te gaan bij Boekencentrum Uitgevers. Ze hebben een interessante mengeling van fondsen, waardoor je als fictieliefhebber, maar ook als wetenschappelijk geïnteresseerde volledig aan je trekken kunt komen.

Al vrij snel kreeg ik vrij veel verantwoordelijkheid, waarbij er de ruimte was om fouten te maken. Ik  had prettige stagebegeleiders, die me op m’n gemak stelden en waardoor je elke dag weer zin hebt om aan het werk te gaan.

Als je stage hebt gelopen bij Boekencentrum, ben je prima voorbereid op wat je te wachten staat in een uitgeverij. Doordat je veel vrijheid krijgt, kun je je eigen sterke punten inzetten om de uitgeverij vooruit te helpen.  Dit zorgt er automatisch doet dat je taken krijgt, waar je zelf ook veel plezier in hebt.

Het is altijd gezellig bij Boekencentrum en ze hebben er goede koffie 🙂 Ik zou zeggen: van harte welkom!

 

Marianne Florijn liep in 2016 stage bij Boekencentrum Uitgevers. Op het moment is zij daar ook werkzaam als web-redacteur en online marketing medewerker.