Blog

Lezing Els Florijn

Op 9 juni geeft Els Florijn, bekend van Het meisje dat verdween,  een lezing over haar boeken in Waddinxveen. In Cultuurhuys De Kroon zal zij vertellen over haar boeken Het meisje dat verdween en Rode papaver.

Over de auteur
Els Florijn (1982) is een Nederlandse schrijfster. Zij werd geboren in Utrecht en groeide op in Scherpenzeel.
Over de start van haar carrière zegt ze zelf:

Mijn officiële schrijfcarrière begon toen ik in 2002 de verhalenwedstrijd won, die werd uitgeschreven door Uitgever Kok en het Refomatorisch Dagblad.

Els publiceerde eerder Laatste nacht (2002) en Schaduw van de wolf (2005). In 2010 verscheen Het meisje dat verdween, dat in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek won en bovendien werd opgenomen in de CLO 15, de canon van de christelijke literatuur.
Na het grote succes van Het meisje dat verdween (15.000 ex. verkocht) komt Els Florijn met een nieuwe historische roman: Rode papaver.

Rode papaver vertelt het verhaal van Anna, die na een heftig incident haar man ziet vertrekken naar het front om deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog.
Anna, die niet kan praten, reist hem achterna en door dienst te nemen als verpleegster in een fronthospitaal hoopt ze hem op te sporen. Te midden van het lawaai, de stank en de stervende soldaten ontdekt ze wat er met Arthur is gebeurd.

Rode papaver is gebaseerd op het aangrijpende en waargebeurde verhaal van twee vrouwen die gedurende de Eerste Wereldoorlog als verpleegster werkten aan het Belgische front. In haar sobere en beklemmende stijl richt Els Florijn een indrukwekkend monument voor hen op.

 • Datum lezing: Vrijdagavond 9 juni 2017
 • Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
 • Adres: Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen
 • Toegang: € 5,00
 • Kaartverkoop: hier kunt u kaarten bestellen of via de balie van de Bibliotheek
  of bij boekhandel Burger

Boekhandel Burger is aanwezig en in de pauze zal Els Florijn uw aankoop signeren

Lees hier alvast een gedeelte van Rode papaver

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 1 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie

Reactie (2)

 1. Henriette Slagman

  Dag Els. Ik heb het boek Rode Papaver gelezen en vond het erg mooi. Het pakt direkt aan het begin. Wel een beetje zielig verloop. Maar niet alles heeft een happy end. Mijn vraag is waarom het rode papver heet. Misschien heb ik wqt gemist? Ik ben er wel nieuwsgierignnaar.
  Vriendelijke groeten Henriette Slagman

  1. Sietske Bosgraaf

   Hallo Els, jouw boek heb ik gelezen en heb ervan genoten. In de ik-vorm en de tegenwoordige tijd schrijven vind ik prettig lezen. Ook gebruik jij korte zinnen, maar in die zinnen zit wel een lading, een inhoud. Ik weet niet precies hoe ik dat kan verwoorden.
   De inhoud vind ik boeiend. Anna is een sterke vrouw, die haar kracht ontvangt van haar Heer en Heiland. Ze kan verdragen, dat is genade en tevens een kunst. Een mooie vrouw, die door haar moeder geaccepteerd is, zoals ze was. Die heel veel liefde van haar moeder heeft ontvangen. Dat geeft een goed basisgevoel. Dit is een boek om nog eens te lezen, een boek voor de heb.

Geef een reactie