Blog

Leestips voor Wereld Vluchtelingendag

Het is vandaag de internationale dag van de vluchtelingen. Mozaïek heeft speciaal voor jou drie titels op een rij gezet die je kunnen helpen om de leefwereld van een vluchteling van dichtbij te beleven. Laat gerust in een reactie weten wat jouw favoriete boek over vluchtelingen is! 

Onze Vader

In deze prachtige novelle van Els Florijn ontmoeten we Ayaan. Zij komt, geschonden en getraumatiseerd door haar heftige verleden, als vluchteling aan in Nederland. In het asielzoekerscentrum ontmoet ze Nadifa, die een verre nicht van haar blijkt te zijn, het is haar tot troost tijdens haar zwangerschap. Nadat Ayaans zoontje Abdi is geboren, begint ze langzaam te wennen aan het leven in een ander land. En als ze na verloop van tijd dan ook een eigen huis krijgt toegewezen, lijkt alles in orde te zijn. Toch blijven de herinneringen Ayaan achtervolgen.

Omdat ze bang is Nadifa’s vriendschap kwijt te raken, heeft ze altijd geheim gehouden wat ze meenam uit het vluchtelingenkamp in Kenia. De wonderlijke tekeningen die Abdi maakt brengen haar ertoe om het gesloten doosje onder haar bed opnieuw te openen. De gevolgen daarvan veranderen haar leven voorgoed.

Een ontroerend verhaal, geschreven in opdracht van Stichting Gave.

Els Florijn schreef eerder Laatste nacht, Schaduw van de wolf en Het meisje dat verdween. Met deze laatste titel, waarvan al 15.000 exemplaren zijn verkocht, won ze de nd|bcb Publieksprijs 2011.

 

Auteur Els Florijn | Pagina’s 96 | Imprint Mozaiek | Uitvoering Paperback | Uitgeverij VBK Media | ISBN 9789023994633

 

 

Lees alvast een stukje!
Achtergrondinformatie

 

 

 


Hildegard

Het is 1905 – Midden in de nacht, in het diepste geheim, moeten de kleine Hildegard en haar ouders vluchten van hun landgoed. De Russen komen! Voor het eerst merkt Hildegard hoe afschuwelijk oorlog is. Haar kindertijd is voorbij.

Jaren later – Hildegard worstelt om de man lief te hebben die haar vader voor haar heeft uitgekozen. Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt in hun nieuwe woonplaats Berlijn de kleine Esther geboren. Maar als haar man en zonen zijn vertrokken naar het front en de bommen op Berlijn beginnen te vallen, zijn Hildegard en Esther op zichzelf aangewezen. Elke nieuwe dag wordt getekend door verwoesting, honger en kou. Ternauwernood slaagt ze erin zichzelf en haar dochtertje in leven te houden.

Als ook deze oorlog ten einde is, zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Verscheurd door verlies neemt ze een moedig besluit.

Een ontroerende historische roman over de strijd van een moeder die vecht om een toekomst voor haar dochter.

‘Hildegard’ is het eerste deel van een nieuwe trilogie.

De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert was jarenlang docent geschiedenis. Nu schrijft ze historische romans die de harten van tienduizenden lezers hebben veroverd, zowel in Zuid-Afrika en Nederland als in Duitsland en de Verenigde Staten.

Auteur Irma Joubert |Pagina’s 480 | Imprint Mozaiek | Uitvoering Paperback
Uitgeverij VBK Media| ISBN 9789023994961

 

 

 

 

 

 

 

Sara, het meisje dat op transport ging

De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haar zusje. Nu moet Sara alleen verder, helemaal naar Engeland. Haar wacht de vrijheid. Maar hoe vrij ben je als je zonder je moeder en zusje bent? En bij vreemde mensen woont? Ze voelt zich in de steek gelaten, ontworteld, ook al zijn haar pleegouders nog zo lief voor haar. Heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop wacht ze al die lange oorlogsjaren af of zij haar familie ooit zal terugzien.
Een ontroerend verhaal over een vergeten stukje geschiedenis: de kindertransporten van 1939.

Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij spreekbeurten over Israël en het Jodendom.

 

 

Auteur Lody Kamp | Pagina’s 224 | Imprint Boekencentrum B.V. | Uitvoering Paperback | Uitgeverij VBK Media | ISBN 9789023996866 |

Lees alvast een stukje!
Achtergrondinformatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie

Geef een reactie