Auteurs

Ineke Kraijo wint Het Hoogste Woord 2016!

Het Hoogste Woord 2016

Houten, vrijdag 10 juni 2016

Ineke Kraijo winnaar Het Hoogste Woord 2016

Prijsuitreiking christelijke kinderboekenprijzen bij CBC Houten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in CBC ’t Gulden Boek in Houten is vanmiddag bekendgemaakt dat Ineke Kraijo met Eileen, uitgeverij Mozaïek, winnaar is van Het Hoogste Woord 2016.

De jury was unaniem en prees het derde deel in de Ierlandreeks. Kraijo heeft goed nagedacht  over dit verhaal  waarin  de spanning  goed is gedoseerd. Ze weet de aandacht van begin tot eind vast te houden. Dankzij haar soepele, beeldende schrijfstijl komt het verhaal, de personages,  en de geschiedenis  en folklore van Ierland op aansprekende wijze tot leven. Het christelijk element is op een natuurlijke manier verweven in het verhaal.

Het Hoogste Woord

De vakjury Het Hoogste Woord (opgericht in 1996) kiest jaarlijks uit een stapel boeken van deelnemende christelijke uitgeverijen één boek als het beste christelijke boek van het jaar. De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt €350,-  en  een  keramieken  beeld  van  Hennie  van  Hartingsveldt.  Voor  HetHoogste Woord 2016 waren genomineerd: Willeke Brouwer met Silvester en de bizarre verhuizing (uitgeverij Callenbach), Els Florijn met Middernachttrein (uitgeverij Den Hertog) en Ineke Kraijo met Eileen (uitgeverij Mozaïek).

St. Platform Christelijke Kinderboeken

De Juryprijs Het Hoogste Woord is een initiatief van de Stichting Platform Christelijke Kinderboeken, die zich – als voortzetting van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken –  inzet voor kwaliteit in en promotie van christelijke kinderboeken. Kijk ook op www.christelijkekinderboeken.nl


Voor meer informatie over de Stichting Platform Christelijke Kinderboeken, over de vakjury Het Hoogste Woord en over de winnende titel, neem contact op met Annemarie Prins, via  info@prinssleurink.nl / (038) 4606 515 of 065720 3619.

 

Deel:
VOLGENDE ARTIKEL
Geplaatst door - - 1 reactie

Geef een reactie