Blog

Hildegard

Wij hebben nu leesvragen en achtergrondinformatie bij onze nieuwe roman van Irma Joubert.

Achtergrondinformatie

Leesvragen

  1. Als u Hildegards leven in drie woorden zou moeten samenvatten, welke zouden dat dan zijn? Waarom?
  2. Hildegard ondervindt veel steun van haar geloof, maar in haar kindertijd speelde het geloof en de kerk juist nauwelijks een rol. Hoe ontwikkelt haar geloof zich gedurende het verhaal? Welke waarde heeft het voor haar?
  3. Hildegard is vaak verhuisd. Ga na op welke plaatsen ze gewoond heeft en wat elk van die plaatsen voor haar betekend heeft.
  4. Als je zo vaak van woonplaats veranderd bent, kan het lastig zijn je ergens echt thuis te voelen. Waar voelde Hildegard zich het meest thuis en waardoor kwam dat?
  5. Wat waren de verlangens die Hildegard voor zichzelf had toen ze jong was? In hoeverre zijn die wel of niet uitgekomen? Hoe ging zij daarmee om?
  6. Hildegard stemt in met een huwelijk met Siegfried, hoewel hij veel ouder is dan zij en ze niet van hem houdt. Waarom?
  7. Wat verwachtte Hildegard van haar huwelijk en zijn die verwachtingen uitgekomen?
  8. Hoe zou u de relatie van Hildegard met haar moeder en haar vader typeren? Hoe heeft die de relatie die zijzelf had met haar kinderen beïnvloed?
  9. Hildegard is Gustav nooit vergeten. Waarom wil ze voor hem wegvluchten als ze elkaar eindelijk weer tegenkomen? Begrijpt u haar hierin?
  10. Wat is het centrale thema van dit verhaal? Hoe komt dat tot uiting?

Deze leesvragen zijn gemaakt door Femke van Werkhoven – www.schrijfhof.nl

 

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 3 reacties
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 14 reacties

Geef een reactie