Blog

Een hemel zonder schroeven

De geopende deuhemel-zonder-schroevenr naar de sterrenhemel, de stoere typografie, het bijna retro-achtige geheel. Ik ben heel blij met het omslag van vormgever Ron van Roon voor mijn nieuwe roman! Het is ongelofelijk hoe mooi het beeld aansluit bij de inhoud… alsof een vormgever in je hoofd kan kijken.

Een hemel zonder schroeven. Een plek vol zuiverheid, schoonheid. Een plek waar niemand bang is om zijn waardigheid te verliezen, waar depressies en zelfmedelijden verdwenen zijn en waar grafkisten niet dichtgeschroefd worden, omdat ze er simpelweg niet meer zijn.

Een fragment uit het openingsdeel.

‘Zo voelt dat dus, wanneer geliefden je dragen. Ik probeer de mannen voor me te zien, de een nog breder dan de ander. Zelfs nu glimlacht Aron, weet ik. ‘Nee, geen schroeven,’ hoor ik hem zeggen. ‘Die wilde ze niet.’

Ik grijp het ongebleekte linnen laken in de kist en probeer aan de tak perenbloesem te denken. Geen schroeven, geen bloemen. Op die tak na dan. (…)

Het graf wacht, de bloesem wuift, de uitvaartman wenkt. Ik zie het wel en zie het niet. Een deel van mij staat tussen de mensen, een ander deel ligt in het beklemmende donker. De lift geeft een knarsend geluid. Dan zak ik naar de diepte.’

Marieke van Meijeren
November, 2016

Een hemel zonder schroeven komt uit in April 2017

Klik hier om Marieke’s eerdere roman, Vleugelslag, te bekijken.

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 1 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 1 reactie

Reactie (4)

 1. Coby Hak

  Wow ik ben enorm benieuwd naar je boek. Je beleeft het gelijk, zo diep gaat het.

 2. Ria Borkent

  Het graf, die boze droom / schrikt wakker op z’n tijd / Geen diepte is te diep / voor uw aanwezigheid
  Aan deze slotregels uit een Bachkoraal dat ik vertaalde moet ik denken bij het fragment en het omslag waarin hemel en aarde zo op elkaar betrokken lijken.
  Ook heel benieuwd naar je boek.

 3. Pingback: Nieuwsbrief november - Uitgeverij Mozaïek

 4. Elise

  Dit boek staat voor mij op nummer 1. Wat een geweldig boek. Puur. In zijn eenzaamheid en vreugde.

Geef een reactie