Blog

Boekpresentatie Rode Papaver

Rode Papaver


Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de moed van twee verpleegster in de Eerste Wereldoorlog. 

Utrecht, 4 maart 2017

Graag nodigt Uitgeverij Mozaïek u uit voor de presentatie van Rode Papaver, de nieuwe roman van Els Florijn. Deze presentatie zal plaatsvinden D.V. 6 april a.s. bij boekhandel Den Hertog, Elzenkade 6 in Houten.

De avond begint rond 19.30 uur met een kopje koffie of thee en is rond 21.15 uur afgelopen. Uiteraard is er gelegenheid om een exemplaar van Rode Papaver te kopen en die te laten signeren door de auteur. Rineke de Wit verzorgt tijdens deze avond een muzikale bijdrage.

Programma:

19.30 uur             Inloop, koffie en thee

20.00 uur             Lezing Els Florijn, zang van Rineke de Wit

21.00 uur             Ontmoeting, boekverkoop en signeren

 

Over Rode Papaver

De roman Rode Papaver speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de moed van twee verpleegsters in een fronthospitaal, Elsie Knocker en Mairi Chisholm.

Met gevaar voor eigen leven verbleven zij in een noodhospitaal in Pervijze, nog geen vijf kilometer van het front. Maandenlang moesten ze in een verder verlaten dorp opereren, in de ijzig koude winter van 1914, met onophoudelijk op de achtergrond het geluid van mitrailleurs en projectielen die her en der in het dorp insloegen. Deze twee vrouwen waren in de zware wintermaanden voor veel mannen een stimulans om vol te houden.

Els Florijn geeft u met haar boek Rode Papaver een kijk in een fronthospitaal in de Eerste Wereldoorlog. Hoofdpersoon Anna reist haar man achterna, die vertrekt naar het front. Ze gaat als verpleegster werken in zo’n fronthospitaal  en wordt daar geconfronteerd met lijden en verwoesting. En hoe kan zij hoop houden, als alles waarvan ze dacht dat ze het bezat, haar wordt afgenomen?

Over Els Florijn 

Els Florijn (1982) publiceerde eerder Laatste nacht (2002) en Schaduw van de wolf (2005). In 2010 verscheen Het meisje dat verdweendat in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek won en bovendien werd opgenomen in de CLO 15, de canon van de christelijke literatuur. In 2013 schreef zij een speciale novelle in opdracht van stichting Gave, Onze Vader. Deze novelle werd in een oplage van ruim 110.000 exemplaren onder EO- Visie – lezers verspreid.

Meer informatie vindt u op www.elsflorijn.nl 

Interview met de auteur

Voor een interview met de auteur of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Wendelmoed Knol

(knol@boekencentrum.nl).

 

De boekpresentatie

Uitgeverij Mozaïek nodigt u van harte uit voor de feestelijke presentatie van deze nieuwe roman.

Boekgegevens

ISBN: 9789023996965 | Uitgeverij: Mozaiek | Uitvoering: Paperback | Omvang: 214 pagina’s | Verschijningsdatum: 21-03-2017 |E-ISBN: 9789023978602 | Taal: Nederlands| Genre: Historische roman (populair)

 

 

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 2 reacties
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie

Reactie (2)

 1. Teunie Versluis

  Els, voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Rode Papaver van mijn kleinkinderen.
  Heb het op een zondagavond in een ruk uitgelezen, zo fascinerend en levensecht.
  Zie wat de gevolgen zijn als kinderen in hun jeugd niet de liefde en waardering krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zeker als de tijd komt waarop ze zelf een gezin willen stichten.
  Heel mooi boek Klasse!!

 2. Mw. Boerhout

  Zojuist Rode Papaver uitgelezen: prachtig!! Vanaf de eerste bladzijde pakt het boek je. Het had véél dikker mogen zijn!! Een paar kritiekpuntjes: a. hoofdstuk 12 vond ik een beetje vreemd: die vriend met 2 drankflessen en een hoerige vrouw passen totaal niet bij het karakter en de stijl van Arthur en het zitten op de Bijbel vond ik een beetje gezocht. b. het woord “delen” (blz. 151 en 164) is echt een woord van ónze tijd; je moet tegenwoordig alles “delen”: je bevindingen, verhaal, verdriet, ervaringen, emotie, zelfs het Evangelie! Ik vind dat echt een verarming van onze taal. c. “ik ga dood” (blz. 152) lijkt me niet een uitdrukking uit de mond van Anna; mensen sterven, dieren en planten gaan dood, toch?

Geef een reactie